"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Thursday, August 8, 2019

Home Facial by Korie de Beauty

Salam gais,

setahun dah aku tak menulis di sini, semua disebabkan perubahan hidup aku dimana aku bukan lagi blogger tegar seperti dahulu lagi.. my baby Amsyar now dah 1y3m, sangat aktif dan kalau aku ada dekat rumah mmg aku tak boleh nak buat apa kalau ada dia , letak kejap dah nangis.. kadang kadang pening mommy ni. mommy nak start bisnes pun terbantut. haha..

ok.. untuk pengetahuan, aku ada run home facial mobile spa, boleh dikatakan baru jugaklah, aku start hari tu dalam bulan 5 mcm tu..  brg brg spa dan produk aku gunakan dari company elken & elysyle cosmetic iaitu produk dari jepun dan korea . produk elysyle ni mmg aku sendiri dah guna mmg sgt2 bagus dan mmg diyakini so disebabkan itu aku x takut nak gosok muka customer pakai produk elysyle ni .

Nak jadi beauty consultant dari Elken team bukan senang sebenarnya, aku kena training facial muka orang dan aku kena attent beberapa kelas facial daripada company, semua latihan daripada company elken dan bersijil.. so far aku dah complete latihan advance beauty aku dgn elken so aku dah boleh run mobile spa sendiri.

the thing is, nak buat sesuatu bisnes bukan mudah sebenarnya, nampak je mcm mudah tp bila dah run bisnes mcm2 dugaan ko kena hadap, mcm tu jugak aku yg masih baru bertatih ni.. dpt pulak saingan dgn member sendiri.. ko lambat sikit dah org lain nampak dia lebih overshadow kau.. lps tu disebabkan kau baru dlm bidang kecantikkan ni, org mcm susah nak percaya lagi.. compared then saingan kau yg mmg dah cantik dan pandai segalanya.. org pasti nak ambik dia daripada ambik aku yg nampak mcm xtahu apa2 psl kecantikkan. yeah, susah nak dpt trust org kpd kita.. yea, aku percaya rezeki tu masing masing yg punya but aku nak cari rezeki pun dekat tempat yg sama, tapi aku terus jadi takde keyakinan diri bila dia overshadow dari aku.. sometime aku mmg rasa down nak bisnes klu mcm ni dan percaya rezeki aku bukan di tempat kerja aku.. so aku cuba cari di tempat lain.. insyaallah. doakan terbuka pintu rezeki aku di tempat lain.

Untuk rakan rakan sekerja aku, nothing to say, aku langsung xdpt support dari mereka, aku promot sale dkt fb sorang pun buat xpeduli, not even 1 like pun aku xdpt dari kwn kwn sekerja.. aku tak kisah klu dorang x buat facial dgn aku tp kenapa ko langsung xbole kasi even 1 like dkt post sale aku.. support la sikit kwn kau ni baru nak buat bisnes..klu pos sale saingan aku tu dpt pulak like dorang,  gituu.. korang mmg xsuka aku ke, aku sedih sebenarnya.. nampak sgt aku ni loser n takde kawan nak support.  sedih nau! rasa mcm nk pindah kerja tempat lain pun ada . haha
sampai bila nak lari en?

its okey,
life mmg byk challenge kan..
takde rezeki dkt sini, cari dekat tempat lain
maybe diri aku sendiri pun kena belajar unt menerima dlm apa keadaan sekalipun..
Insyaallah.
usaha, doa, tawakal
semua kerana Allah.

if korang nak buat facial dgn aku bole wasap aku detail

home facial, aku datang rumah korang ye buat facial.. aku cover area ampang, kl, setiawangsa, gombak dan wangsa maju. pm yea klu berminat.

Pakej home facial aku :

double cleansing ,
steaming,
exfloating skrub,
scrub masage,
lifting&vshape,
hydrating,
mosturizer ,
close head & neck massage

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !