"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Saturday, September 29, 2012

Impian pelagi !



Kali pertama aku taip entri blog dengan menggunakan Microsoft word 2010 , aku baru tahu yg Microsoft word 2010 ini ada setup untuk update blog dan boleh connect terus ke blogger ;) . mesti korang dah tahu kan? Aku je yang ketinggalan kat sini. Yeala. Aku busy memanjang. Sampai xda masa nak call bff . sori honey ! but tadi aku dah call ko tadi. Tapi terputus after 3 minit lepas cakap. Xpeala. Cukupla sekadar ko dapat dengar suara aku eh -__-





Sebenarnya minggu ni merupakan minggu exam mid-term aku . so sbb tu beberapa hari ni xda entri terbaru. semalam adalah hari terakhir aku exam . paper yg aku duduki exam untuk  sem ini adalah paper medical nursing, surgical nursing , mental health nursing , management and research. Totally semua ada 5 kod !. KILLER paper semestinya medical dan surgical paper. Tapi paper mental health adalah paper yg paling seram kalau aku gagal sebab pengajar aku untuk subjek ni terlalu seram !! old woman yg aku xkan lupa seumur hidup. tapi insyallah xkan gagal. Amen... Well! Biasalah. Banyak benda yang kena study tapi yang masuknya satu topic jea. dah xtahu topic mana yg akan masuk exam jadi terpaksalah study semua topic kan dalam semua  kod ni. Stress ! tapi biasalah. Aku dah 2 tahun menghadapi rasa gundah gelana mcm ni. So dah boleh adapt ;) Overall exam midterm untuk sem 5 ni , sangat mencabar  ! banyak perubahan dari segi trend soalan sebelum ini.  Dan disebabkan itu sampai sekarang hati aku xtenang dengan result exam nanti. Dan setiap hari bila bangun tidur je mesti aku akan terfikir bilalah aku nak habis belajar  semua benda ni -__- , aku dah xsabar nak kerja, pegang duit sendiri dan ada life sendiri. Sebab aku ada banyak impian yg belum tercapai dan aku akan pastikan semua impian itu akan tercapai sebelum aku mencapai umur 22. Oh yeah ! Insyallah.

Dah habis kisah exam ! aku hari ni dah start balik praktikal di wad sakit mental perempuan . satu shif 8 orang student kkm , ditambahnya lagi dengan student nurse swasta . so bila total semua student boleh la agaknya ada 20 org. sister akan divided  kepada klinik, wad, bilik rawatan , home visit  tapi dekat tetap akan jadi ramai even dan divided. Grrr. Padahal dekat wad pesakit mental ada 2 orang jea. Itulah. Xbanyak pengalaman sangat praktikal kat sini. Aku harap sangat yg kolej akan hantar kiteorang praktikal untuk psy di hospital tanjung rambutan,perak  . sebab kat situ sangat besar ! so boleh jumpa ramai pesakit mental yang bervariasi. Aku teringin nak rasa mcm mana nak jaga pesakit mental yg sangat agresif, yg cuba nak bunuh diri dan sebagainya sebab kat tempat aku pesakit mental stabil je Cuma tahap delusi grandiose tu je yg tinggi lebih. -__-




Itu je kot. Aku nak outing kedah pagi ni. Bye!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

1 comment:

  1. akk pon tatau sal mcrsf tu

    cm menarik je kan utk blogger

    ReplyDelete

Ask me anything , i will reply as soon as possible . xoxo

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !