"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Friday, September 30, 2011

[INFO] 2011 2PM Hands Up Asia Tour in Malaysia - Ticketing Details

2PM HANDS UP ASIA TOUR LIVE IN MALAYSIA 2011 on 25th November 2011, 8.30 PM at Stadium Negara is presented by TM Everyone Connects, jointly organized by Star Planet and Hwa Yea Multimedia!

Ticket Price :-

RM 638 (Rock Zone - Standing)
RM 488 (VVIP - Numbered Seat)
RM 388 (VIP - Numbered Seat)
RM 188 (Free Seating)

*exclusive of RM3 processing fee

Ticket Launching :-

Date: 8th October 2011
Place: KL Viva Home
Time: 2PM - 8PM

*click to enlarge*

All TM customers will enjoy 20% discount if present the latest TM bill upon ticket purchase at the launch venue. Internet booking will be made available starting from ‘2PM’ as well. For more information, please log on to Star Planet or call Star Planet at 03-92233667 / TicketCharge at 03-92228811.

* Prices are quoted in Ringgit Malaysia and exclude RM3 processing fee.
* TM Customers must purchase tickets at KL Viva Home (between 2PM - 8PM) on October 8th. Must present the latest TM bill to be eligible for discount and each TM Bill entitles to 2 discounted tickets only (applicable for all ticket types). Offer is valid while stocks last.
* Star Planet Privilege Card - must purchase tickets via Star Planet's office. Offer starts from October 8th & limits to the first 100 tickets only.

Seating Plan :-

For any updates or if you have any inquiries, drop your question at our Hands Up Asia Tour thread!

Source: Star Planet

Nota Jjinbbang : Mahalnya tiket ! xsanggup aku.. banyak barang lain yang aku boleh beli..btw, klu dapat pergi mmg sgt best!.. oh 2pm.. hot maaaa.. taecyon !

Wednesday, September 28, 2011

I want to spend The Rest Of My Life with my beloved future husband. .. InsyaALLAH

Assalamualaikum para pembaca blogku sekalian,

  • Minta stop sekejap dari lamunan lagu-lagu hiburan seperti Kpop,Jpop,Mpop,Tpop,Indonesia,Lagu rock kapak, dan banyak lagi... mari kita dengar jap lagu yang sangat best ini! memberi maksud yang besar dan percayalah ianya tidak melalaikan.. 

  • Lagu yang bertajuk 'For The Rest Of My Life-Maher Zain ' Lagu yang sama tapi muzik video yang baru..   Mv lagu ni baru jea diupload malam ni oleh penerbit terbabit di ruangan Youtube.. dan beberapa minit yang lepas Maher Zain post mv ini di akaun facebook beliau..  ini buktinya --->

xsampai sejam dah beribu like post beliau ;] wahhh!. rugi kalau xtengok video ni !

Jom Hayati bersama...

Maher Zain - For The Rest Of My Life | Official Music Video

Minat lagu dia kerana Allah swt.. bukan kerana rupa paras yang rupawan.. Itu yang sebetulnya..

Beliau akan datang ke Indonesia xlama lagi!

Nota Jjinbbang : Mak Nak Kahwin ! hehe.. 

Wordless Wednesday : Jacket yang baru dipesan secara online !

Military Gold Buckle Long Jacket

Nota Jjinbbang : Ok x?.. suka sangat jaket yang stail mcm ni ! grrr.. xsabar nak dapat ;].. baru tempah tadi..

Tuesday, September 27, 2011

[Eng Sub] Super Junior, Kim Hee-Chul talks about Korea Army Training Center

Credit: blog.daum.net/katc
Reupload & Posted by: hyukjade (www.sup3rjunior.wordpress.com)

Super Junior, Kim Hee-Chul talks about Korea Army Training Center

Q1) What kind of training are you doing, now?
A) Well, now, we’re doing guerilla tactics training. When we’re moving from one place to another or when we have to overcome ground obstacles, guerilla tactics is necessary in a way that we need to be safe and quick. We cross over a log, or we jump from a high place, and these are all about guerilla tactics.
Q2) You have only one week of training left. How do you feel?
A) Honestly, when I walked into Korea Army Training Center (aka. KATC), I said “I will complete 4 weeks of training, and I will work as a public service worker.” However, I was a bit worried about the whole training.
KATC was a definitely strange place for me, and my leg was injured. So, I thought, ‘well, can I complete all trainings safely?’ and ‘can I get along well with other recruits in my platoon?’
And, I was little worried that whether I will be able to communicate well with squad and platoon leaders or not. Everything was so awkward. It was even awkward to see myself on mirror, and it was hard to finish my sentences with ‘Da,’ ‘Na,’ Gga.’ Fortunately, I was quickly used to the strange rule. Well, this is just one of characteristics of army we can easily expect.
Before everyone actually had to say ‘good-bye’ to his parents and friends, squad and platoon leaders seemed pretty nice and kind to us. They even talked to us with a nice manner.
I expected squad and platoon leaders to be aggressive and tough as soon as we become recruits. However, they aren’t too bad after all. I want to tell everyone, who is planning to join the army, that “don’t worry too much, days in this camp aren’t too bad, and I get along with other recruits really well.”
Our squad and platoon leaders are frequently asking us, “are you sick?” or “do you have any issues that limit you from training?” They are caring us a lot, so I didn’t have much troubles from training.
Q3) What were you mostly worried about, before you joined the training camp?
A) Yes, well, in fact, I had a surgery nailing seven iron cores on my knee, so I was worried a lot about having tough trainings.
Honestly, I, as a singer (or public figure), felt that I don’t want to be looked at a type of person who makes a fuss about military service. That’s why I ran more, and I excessively forced myself to train harder. Even though I was told to walk on crutches, I questioned myself whether I should use them or not.
People around me told me that ‘you’re the same recruit as others, so if you have physical issues, you can walk on crutches.’ It was just me that I felt little guilt to be sick as a public figure. But, whoever will join the army shouldn’t be worry about being sick or having an issue. You just need to say, “I have a trouble.”
There is nothing to worry about. Join the army without worries.
Q4) Why did you put photos of So-Hee from Wonder Girls on your cabinet?
A) Oh! Since I joined the army, many fans sent out many photos of girl groups. I received so many photos of them. In fact, girl groups are the best celebrities in the training camp.
Girl groups give all recruits psychological energies, for sure. I remember, before I became one of training recruits, I think I said I am one of So-Hee’s fans. So, many Super Junior fans sent me a lot of photos of So-Hee from Wonder Girls. I have this much photos of her. Squad and platoon leaders and I talked about this, so I was allowed to put her photos on my cabinet. Isn’t she cute? Also, So-Hee’s photos are special because my fans sent them to me, not that I have crush on her.
Q5) What was the most impressive training you remember?
A) This is also special because I have an opportunity to do this, only in this training camp.
I hope that I only have to use a firearm in the training camp. It is good for all of us if we don’t have to use firearms at all in the future. Of course, soldiers in active service have to use them though. While I have used M16 rifle at shooting training, I felt that shooting scenes in the movies are little fabricated. Bang! M16 kicks a lot.
I had a quite interesting story from pre-shooting training. In order to count my scores on a target, a score paper is fixed with rubber bands. I should have hit the target, but I accidently cut off the rubber bands, which were very hard to hit.
As soon as I cut off the rubber bands with a bullet, our company leader said, “that’s something only Super Junior can do, no one actually did that before!”
In the actual shooting training, I had a pretty good score. There are 200m and 250, aren’t there? I passed the shooting test on the first round. Isn’t it cool?
How much score I got, it’s for you to imagine!
Q6) Then, what was the toughest training?
A) I think 30km march in full gear was the toughest, but the most memorable training. I thought seeing landscape at night was pretty graceful. I’m usually busy working in Seoul, so I had no time to watch night sky. While I was marching with other recruits, we asked questions such as “what did you do before you came here?” and “how is it like to be a singer?” to get to know each other better. I thought of my family and Super Junior members, too, while I was marching.
I never thought that stars look so pretty. By looking at night sky, I had lots of thoughts about my loving friends and relatives. Although we had 4 weeks of tough training, I do sincerely respect those who go through 5 weeks of training and all other forces (army, air force, navy and marine).
Q7) What give you vital energies while you are training, here?
A) Well, of course, fans’ letters are the best. Although I received a lot of fan letters before I came here, receiving fan letters as a recruit feels so much different. Here, I’m hunger for letters, so I ask, “are there any letters for me?” I’m so thankful to all my fans for letters, but I’m so sorry that I’m not in the position to write you back.
Especially, parents’ letters…while I was reading them, I said to myself, ‘wow, time really flew by.’ Also, Sunny and Seo-Hyeon from Girls’ Generation wrote me letters. I’m sure they are busy with working…So, I want to tell them that thanks so much! Tae-Yeon from Girls’ Generation sent me signatured photos of her with comments. Thanks a lot! Although I’m spending 4 weeks of training here, I feel so loved by many people. Sully from F(x) wrote me a letter, too! I should take care of them after I get done with the service. Outside of the army, I was a little chic and naughty entertainer to fans and friends including Girls’ Generation and F(x). I really should be generous to them! Ha Ha.
Q7) Last words for your fans…?
A) Hello! I’m the world super star, Kim Hee-Chul. I’m done with today’s training, and I will be returning to my camp.
Well, thank you so much, my fans, for your endless love. I love you all.
And, my platoon leader allowed me to do this. This is the only, and the special version of good-bye to all my fans.
Here I go. I love you, all.
View the video here ^^
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nota Jjinbbang : Oh! Jjinbbang is really with him !! much love!

Wonder Girls - "Nothin' on You" (B.O.B/BRUNO MARS COVER - OFFICIAL)

Pernah dengar lagu Nobody Nobody -Wonder Girl ? Ok!  so u must know this group.. wonder girl (WG).. the famous korean kpop group.. WG got hit  Nothing on You- B.O.B/BRUNO MARS COVER  'Best Mashup monday of 2011 in Billiboard '

Nota Jjinbbang :

the first one whos singing - Our Leader : Min Sunye
the blondie - our Queen : Park Yeeun
long straight haired girl - our mandoo : Ahn Sohee
the rapper whos sitting - our sexy rapper : Kim Yoobin
the rapper whos standing - our apple maknae : Woo Hyerim /Lim

First Giveaway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia

Klik untuk ke entri penganjur link

Ayuh! jom masuk kekawan semua.. tinggal lagi 2 hari je lagi sebelum tarikh tutup.. banyak bebenor penaja giveaway ini.. gempak habis yob !


Caranya cukup mudah , 

Join group Rakan Blogger Klik1Malaysia di facebook (wajib)

Korang digalakkan untuk ping (daftar) blog korang di website Klik1Malaysia (tiada paksaan)

Buat satu entri bertajuk "First Giveaway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia"

Letak Gambar di atas di dalam entri korang,

Dan bagitahu hadiah yang korang teringin nak menang .

 Tag kawan kalau sudi . (tak wajib)

dan beberapa syarat lagi......

sila klik untuk bacaan syarat yang penuh  



Hadiah yang korie berminat adalah Jersey EPL ini !

Jersey EPL kelab pilihan korang sendiri 
tajaan Faizal Nizam x 3 Pemenang

Nota Jjinbbang : Nak Jersi MU !

Sunday, September 25, 2011

Gelak Sakan Bersama Running Man !

Crew running man yang sengal -sengal belaka ! 

  • Running man merupakan tv show korea yang mesti ditonton pada abad ini.. Program realiti ini sangat berlainan dari tv-tv show yang lain.. Kenapa ? sebab tv show ini berkonsepkan humor yang berpanjangan sambil mengejar kemenangan dalam setiap cabaran yang dikenakan pada krew-krew running man.. Ok untuk lebih jelas.. mcm ni..  Ahli tetap running man mempunyai 8 orang..  dan bagi setiap episod ada 2 artis jemputan (samada dalam group or berseorangan) yang turut menghangatkan cabaran ini.. 8+2+ = 10+ orang.. 2 kumpulan akan ditubuhkan iaitu kumpulan berbaju merah dan biru..  so Red fight Blue la.. 

  • Setiap cabaran dimulakan dengan mencari kod rahsia running man.. diorang akan ditempatkan di satu kawasan yang besar dan popular di sekitar seoul ( ini adalah satu rancangan realiti yang mempromot tempat-tempat menarik dan sesak di korea)  contoh : Muzium, Shopping Complex, Menara, Stadium dan sebagainya..  jadi memang gempak r! cabaran yang dikenakan kadang-kadang dah mcm Mission Impossible dah aku tengok tapi kadang-kadang bengong-bengok jek.. haha.. cabaran yang xkan difikir dek akal..korang akan jumpa dalam rancangan ni.. setelah cabaran bermula tempat tersebut akan dikunci sehingga mission complete.. pernah x tengok shopping complex dikunci seperti dalam penjara ?.. dlm ini ada.. fuhh! gempak r.. diorang kena berlari ke sana dan kesini.. tiada dah yang ayu dalam tv show ni.. semua bertungkus lumus untuk menang dalam setiap cabaran.. plus, setiap episod membawa seribu humor didalamnya.. memang best r.. xbosan kot! pasti.. sebabnya.. aku xboleh blah betul dengan bunyi-bunyi background,gambar-gambar dan skrip-skrip tambahan yang bodoh-bodoh semuanya.. bengong jea.. hahaha.. kalau korang gemar menonton tv show korea. pasti korang bingo! apa yang aku cuba terangkan ni..

hahaha.. ini best!

Rancangan realiti yang betul-betul buat aku hilang stress sepanjang waktu ini.. inilah dia Running Man ! Jom layan.. sangat best ! x rugi kalau download.. sekarang dah episod ke 61 !

Menonton/Sedut (download) Setiap episod Running Man secara online disini  

Ini ahli tetap running man sepanjang episod ..

Nota Jjinbbang : Fuh! xlarat sungguh aku nak gelak jea bila tengok rancangan ni..  bodoh  +  triple sengal !  jurukamera running man memang memerlukan stamina yang kuat r sebab diorang turut kena berlari untuk merakam aksi krew-krew running man dalam setiap cabaran.. fuh! letih..

Saturday, September 24, 2011

Dik, Terima Kasih Sebab Kata Suara Akak Sumbang !


  • Selepas selasai semi-final selama 3 hari.. hari ni bermulanya episod baru perjalanan praktikal aku di wad yang baru.. sebelum ni aku berada di wad O&G.. dan sekarang aku ditempatkan di wad padietric ataupun wad kanak-kanak. Dan entri ini adalah mengenai hari pertama aku berada di wad ini..

  • Ok.. xnak cerita lebih selain yang satu ni.. aku bersama dengan 4 lagi rakan sesem.. seperti biasa.. setiap pagi.. selepas bed making.. Observation akan dimulakan.. para-para student aku mula menarik troli observation untuk lakukan pemeriksaan .. dari segi. suhu, tekanan darah , pulse , tahap kesakitan dan bo & pu.. jadi as a student kita pun buat seperti biasa.. dari katil ke katil.. agak rumit jugak sebenarnya nak lakukan pemeriksaan pada kanak-kanak.. (bayi---> dewasa ) yang bayi akan menangis dan meronta untuk menanggalkan thermometer yang diletakkan di ketiak.. begitu juga dengan cuff (bp set) .. ahh.. sangat rumit sebenarnya.. tapi syukurlah setiap kanak-kanak mempunyai penjaga yang sentiasa menemaninya di dalam wad. jadi khidmat penjaga memang membantu kiteorang untuk menyiapkan observation ini.. ;]

  • Ok.. destinasi terakhir.. maksud aku pesakit yang terakhir.. bilik yang paling akhir dalam wad tu.. aku dengan kawan-kawan aku terjah la.. aku masuk 1st.. dia merupakan pesakit padietric yang mempunyai diagnosis down syndrome, kidney disease , dan jangkitan pada paru-paru.. pesakit ini ditemani mak dia sisi.. masa kiteorang masuk kami disambut dengan senyuman dari mak dia.. jadi semangat kiteorang lagi bertambah ;]  aku dan kekawan banyak bertanya mengenai pesakit dan kisahnya.. banyak kisah yang diceritakan oleh mak dia.. dan sepanjang perbualan kiteorang ni si pesakit hanya diam dan menunduk.. dia langsung xtengok muka aku dan kekawan..  dia langsung xberi reaksi bagi setiap patah perbualan yang kiteorang bualkan dengan mak dia.. senang cerita memang dia buat dert jea.. kiteorang pon biasa jeala..

dan.. cerita yang serius ini bertukar hanya dalam 10 saat ....

Mak dia cakap yang anak dia ni suka sangat dekat Faizal Tahir ala artis lelaki pofular tanah air kita ni.. lepas kiteorang dengar.. kawan aku si M pon respon la mcm ni..

M : Eh! minat faizal tahir.. yeke.. saya pun minat dia jugak..  hahaha..

Aku : Faizal tahir..... ouw.. aku bertanya ke si M .. aku teringatkan sesuatu... apa tu..  maha karya cinta.. cam mana ek lagu dia?..aku lupa r..

M : Maha karya cinta? errrr.. xhingat dah.. yang aku ingat lagu gemuruh ..

Aku : A'ah.. lagu gemuruh.. (aku suka tengok my starz LG dulu..)

dan.. aku terus nyayi pada part ini 'Gemuruh jiwa semangat membara n lalalalala ' dengan bengongnya..

dan tetiba..

pesakit tu terus berpaling tengok aku dah cakap 'SUMBANG !' dalam keadaan muka yang serius.. 

  • Aku terkejut giler bila tiba-tiba dia berpaling kat aku dan bercakap dengan aku.. hahah.. siyes..lepas dia cakap 'sumbang' aku terus keluar dari bilik tu dan rengah gelak di luar.. weiii!.. dia kc respon kat nyayian aku.. mcm xpercaya jea.. aku gelak sebab terkejut dia boleh beri respon mcm tu kat aku sebabnya sebelum tu.. masa kiteorang berbual dengan mak dia.. dia langsung xberi respon apa-apa.. seolah-olah jiwa dia xda kat situ.. badan dia jea.. dan tetiba jea bila aku nyayi dia kc respon.. perhh! terkejut beruk aku derr.. sangat terkejut.. xtipu ni.. hahahaha. aku keluar dari bilik dan gelak xsudah.. hahaha.. kekawan aku dan mak si pesakit pun gelak xsudah.. hahahah.. xsangka betul kan.. nasib baik sempat habiskan observation kat pesakit tu.. hehe.. malu jugak aku.. tapi xpewla.. just for fun.. ok la tu.. aku berjaya buat dia cakap walaupun hanya satu patah perkataaan.. aku dah pemenang already.. 


  • Masa di wad O&G dulu..selalu bercakap dengan baby.. tp xda respon.. bila di wad ni.. hambik kau! sekali aku cakap.. 10 kali budak-budak ni balas.. hahahah.. derrr.. sabar jeala..bising bebenor.. tapi sangat enjoy! sebab budak-budak kan.. diorang selamanya cute !  dan aku mula perasan nama budak-budak sekarang bukan main androidnya.. xda dah nama melur , sanah , fatimah , khamariah dan seangkatan dengannya.. semua nama dah mcm nama hero&heroin dalam novel cinta sudah. sedap jea ;]

hehe.. tapi xda pula yang bernama korie ! 

Nota Jjinbbang : Dik, terima kasih yea sebab cakap nyayian akak sumbang.. akak xmarah.. akak suka  sebab adik kc respon dekat nyayian akak tadi.. hehe. dan disebabkan itu terlahirnya  entri yang sangat bermakna bagi akak untuk hari ni ;]  Sedapnya dapat tidur petang tadi.. hilang penat ;] dah la semalam tidur lambat .. 

Henset Nokia 5800 . Ko Memang Bangang!

Dear diary,

  • Benda ni baru je terjadi beberapa jam yang lepas.. adalah dalam 2 jam yang lepas.. aku pergi ke bilik h setelah habis rollcall .. nak dijadikan cerita.. aku pinjam  henset dia untuk call no aku atas alasan nak dengar ringtone gempak aku tu.. then, lepas call beberapa saat.. aku matikan jeala.. si H minta balik.. dan aku terus kc tanpa tekan apa-apa dah lepas tu.. 

  • Bila si H pegang jea henset dia tu.. ada berlaku perubahan pada gambar di skrin henset dia.. dia tanya lah aku.. eh ko ada tukar apa-apa ke?. aku pown cakap jeala yang aku xda buat apa-apa pown.. pastu dia check memori.. memori kad tinggal 0 jea.. semua bendalah dalam tu.. gambar dan semua bagai hilang sekilip mata.. dah tu.. si H terus gelabah r.. tanya aku.. korie.. ko ada buat apa-apa kea wei?.. aku jawab.. lol.. aku xbuat la.. memang aku xbuat apa pon.. dia pun risau r.. gelabah xsudah sebab itu henset kakak dia yang punya.. semua maklumat akak dia ada dlm nset tu bagai.. dan aku.. masalahnya sekarang benda tu tetiba jadi dekat tangan aku.. wei! aku pon buat jeala loya aku ni.. check mana yang patut.. xda apa yang pelik pon.. tetiba semua maklumat hilang.. ggrrrr. wut der domo domo lah! geram aku.. si H asyik tanya aku jea apa yang aku dah buat dekat henset dia.. adoiyai.. tahulah aku ni dah mcm hacker la sangat kan dalam sem kita.. hurmm.. btw, si H xdalah cakap benda yang boleh aku nak cakap utaqa dengan dia.. still boleh kawal lagi.. dah tu.. malas nak fikir.. aku cakap kat dia aku nak gerak balik.. si H ok jea dan diam.... tetiba si M(Roomate si h) bagi insyarat  kat aku suruh minta maaf kat si H. yang aku ni.. hey! aku xrasa ni salah aku.. wer der laaaa! angry bird betull.. bisik aku dlm hati.. ego aku agak tinggi jugak tp bila fikir kawan.. better cakap jeala minta maaf walaupun tu bukan salah aku..  lepas kata minta maaf aku blah balik..

Situasi dekat bilik aku...
  • aku dalam proses nak sambung balik tengok Running Man.. tetiba Si H call aku.. aku angkat dgn slumbernya..  si H dalam nada yang menangis cakap kat aku yang nset dia sekarang dah xboleh buka.. contact semua hilang bagai.. dan dia tanya aku lagi.. Korie.. ko buat apa dengan nset aku sebenarnya ni?.. aku pun cakap jealah.. aku xbuat apa pun.. lepas tu dia cakap.. ok r .. bye!.

  • Ok benda dah jadi mcm ni.. xkan aku nak biarkan jea.. aku kalau ikutkan ego si korie yang sebenar memang aku buat bodoh jea dengan si H ni.. last-last aku buat keputusan.. tutup running man.. gerak g bilik si H! dalam bilik si H aku slow talk r dengan dia.. dia memang takut sangat dah tu dengan kakak dia.. sebab tu nset kakak.. dia takut semua memori dah hilang.. waaa.. dasyat jugak ketakutan si H tadi tu.. yang aku ni buat slamber jeala.. aku cakap kat dia. katakan benda tu memang dah hilang.. redha jeala.. apa boleh buat kan.. derrr.. sesimple mcm tu ko xboleh terima kea.. tapi dia tetap cuak jugak. lepas tu dia cakap kat aku yang dia nak g repair henset tu dekat city plaza esok..  aku cakap ok lah tu!..aku mmg xleh pergi.. aku kerja pagi esok.. dia pun ok jea..aku time tu sempat lagi marah dekat si henset tu sebab libatkan aku dalam masalah ni.. aku berletiaq r dekat henset tu.. aku cakap kat henset mcm ni.. oeh! time aku pegang  ko jugak ko nak rosak bagai ek!.. ko memang sial lah! puiii!.. aku nak bising dekat tuan dia xda sebab plak jadi aku bising jea tadi dekat henset tu.. grrr!..  then, aku balik bilik.. 

Selepas 30 MINIT..
  • Masa aku dalam tandas.. tengah memegang ubat gigi dan berus gigi.. aku nampak kelibat si h lalu di koridor aras bilik aku.. budak ni sah-sah datang nak cari aku.. aku pun jerit r.. wei h! aku ada kat sini.. dia datang dalam keadaan hepi kot. peliks.com aku ! giler apa!.. tadi sedih bagai..  then, dia cakap henset dia dah ok! xda apa pun yang hilang.. dia minta maaf la sebab bebankan aku dengan semua ni.. grrrrr.. aku pun terima dengan rilexnya.. waaaaa.. henset tu memang bangang la aku rasa.. aku rasa mcm nak bunuh jea dia sekarang.. ko xpayah la hidup kalau ko hidup menyusahkan orang jea.. adoiyai! nasib baik ko bahan elektronik.. grrrr..  dan nasib baik aku jenis cakap xberniat.. kalau x memang pungai la kau kan... ;p

lepas tu.. keadaan kembali pulih seperti biasa.. masalah henset tu sebenarnya masalah pada bateri..buat serabut otak jea!..  wei henset 5800.. baik ko pergi sebatikan diri dekat muzium di rumah tuan sebenar kau lagi bagus lah ! sekarang zaman dah android.. 

dah la.. nak tidur !

Nota Jjinbbang : Ini retetan dari hati ke diari... korang ada hak untuk baca tapi xda hak untuk mempersoalkan  .

Friday, September 23, 2011

Itu Dia Hantu Bonceng !

Pic Credit to : Rilexlah.com

Hantu Bonceng, lakonan Zizan Razak, Juliana Evans, Jue Aziz, Tai, Dottie, Zahid Baharuddin, kini telah mencipta sejarah apabila berada di tangga kedua, kutipan tertinggi dalam sejarah industri perfileman negara. Dengan kos mencecah RM 1.5 juta, Hantu Bonceng telah mendapat kutipan sebanyak RM 8.35 juta dan telah ditonton seramai hampir 860 000 orang, dan ianya menjadikan filem ini mendapat kutipan tiket terbesar untuk musim perayaan dalam sejarah perfileman negara.

Tahniah yea.. btw..  Pasal isu persenda agama itu aku malas nak masuk campur.. sebab aku pasti setiap orang ada komen sendiri kan.. aku sendiri dah tengok babak zizan tu dlm youtube :


Babak yang dilakonkan  Zizan menyebut "Ashaduanna Muhammadar.....    Syaitan!!" yang membawa maksud "Aku naik saksi bahawa Muhammad itu.......   Syaitan!!".

  • hurm.. maybe disebabkan isu inilah yang meningkatkan rating filem hantu bonceng di panggung.. aku masih xtengok filem ni.. xrasa mcm nak tengok pon.Tapi cuba korang fikir la kan.. cerita melayu mana yang xpernah langgar peraturan islam/senda agama sendiri... si hero dan heroin berpelukkan sesama sendiri tanpa ikatan yang sah tu apa kejadahnya? pegang sana pegang sini..tayang body xtentu hala..  what derr laaa..pasal itu xnak kisah plak kan.. xnak plak isu itu dibangkitkan dalam blog masing-masing..  ok! xnak cakap lebih.. aku pon manusia biasa jugak.. xpernah lari buat silap.. so pakat-pakatla saling memperingati antara satu sama lain.. hidup kat dunia bukan lama mana pun.. esok,lusa boleh jea nyawa ini diambil balik.. jadi beringatlah yea.

Nota Jjinbbang : Seronok layan tv show korea (Running Man) .. gelak xhingat dunia.. kesian roomate aku yang tengah studi ;p

Thursday, September 22, 2011

Heechul at Military Training Center !

Credits: blog.daum.net/katc 
Shared by: ℓιттℓε мιѕѕ @ SJ-WORLD.net

 Reduced: 73% of original size [ 700 x 467 ] - Click to view full image

Before go out to practice and perform shooting training, Kim Hee-Chul and other recruits are waiting and listening instructions of shooting training. Everyone including Kim Hee-Chul seems anxious and nervous.

 Reduced: 73% of original size [ 700 x 467 ] - Click to view full image

Kim Hee-Chul is aiming his targets before he tries out shooting training. 

 Reduced: 73% of original size [ 700 x 467 ] - Click to view full image

After Kim Hee-Chul shoots all his bullets, he is checking out how many targets he actually got. Kim Hee-Chul seems pretty confident about shooting training.

thanks to @KATC_ARMY for the heads up ^^

Heechul! come back faster yah!.. super junior and elf need you like crazy !

Oh! Tergugat Betul Tadi !

Masa habis exam tadi.. masa puan nak kutip kertas jawapan omr.. semua kertas jawapan omr ditayangkan di atas meja masing-masing.. jadi semua jawapan boleh nampak derr.. aku saja r gatal tengok jawapan no.1 orang sebelah aku.. jawapan dia C tapi aku letak A. Btw, aku x pasti yang mana jawapan yang tepat.. aku tengok lagi orang depan aku.. kiri kanan.. sisi...  kebanyakkan letak C. Waaaa.. tergugat nak tukar jawapan masa tu tapi xnak la.. sebab aku yakin dengan jawapan aku.. 

Moral of story : lepas habis jawab soalan exam jangan tengok kiri kanan.. tengok org depan xpew.. puiii! haha.. wei.. percaya dekat diri sendiri la..

Blogtweet : O&G bukan sekadar masalah perempuan !

Tengah studi subjek obstetric and gynae ni..
Banyaknya kena baca.. itulah.. dalam kelas tidur jea.. -_-
ok. studi sikit jea.. paling sikit pun dapat A+ kan..
dem.. aku xdalah seterer tu kan..
ok sekarang nak baca .. cara nak buat abortion secara medikal..

Wednesday, September 21, 2011

Blogtweet : Arrhhh! lambat lagi

Tadi aku orang 3rd terakhir masuk dlm dewan peperiksaan.. semua org dah lama menunggu.. masa aku masuk semua pandang jea.. 
'Ish! korie.. ko ni xreti-reti datang awal ke!' .. aku dapat rasakan diorang cakap mcm ni dlm hati..

Nota Jjinbbang : daripada aku update status twitter.. baik aku tweet guna blogger je.Update  jugak blog aku..

Super Junior - SBS MUSIC VIDEO

Korea Tv Show never failed make me laugh!

Love Request- Gift of Super Junior & SNSD

Super Generation !

Super Junior - A Day (Music Box Version)

Super Junior u coolest  my bad day!

Monday, September 19, 2011

Jom Berjiwang Sambil Studi Bagi Menghilangkan Stress!

Exam exam exam.. kalau jadi student inilah jawabnya.. ada je exam kan.. Aku sebenarnya xsuka bebenor bila ada exam bertulis ni.. adoiyai.. Pepun suka xsuka tetap kena ambik exam jugak.. sabar jeala yea nak.. nak berjaya dalam hidup mesti r kena usaha lebih sikit kan.. so jangan mengeluh lagi.. please! pergi studi.. btw, aku xdapat nak studi berterusan kalau aku hanya mengadap buku jea.. aku akan pasang lagu yang boleh memberangsang perjalanan pembacaan aku.. untuk  studi kali ni aku pilih lagu ni..

Aku ucapkan selamat menduduki final exam bagi kekawan di UITM ! Exam korang dah start dari semalam kan.. btw.. gudluck! dan xlupa jugak buat senior aku.. Diploma In Nursing under SPA yang telah menduduki semi-final pada hari ni dan esok.. (sem 5,sem6) gudluck jugek!..  Paper aku start lusa-jumaat.. Start with medical ---> surgikal---> Obstetric---> Gynae--->Paediatric.

Nota Jjinbbang : Hari ni hari last kerja di wad O&G ! Sedih... xdapat nak susukan dan mandikan baby dah lepas ni.. 

Sunday, September 18, 2011

GIVEAWAY...saya suka DOMO lah!

Adakah korie peserta terakhir? klik untuk lihat entri giveaway.

Ini adalah rahsia asal usul DOMO-KUN yang xpernah dibongkarkan.. 

Nak tahu kenapa DOMO berkaler coklat?
Sebab domo adalah seorang yang pemalas nak mandi.. so bila kotor orang xkan tahu.. HEHE.. satu lagi, dia malas nak mandi sebab kalau mandi dia kena gosok gigi..  gigi dia kan tajam.. susah nak gosok.. terpeleok japg.

DOMO berasal dari..
Berasal dari kartun jepun.. aku rasa domo ni dicipta ilham daripada  musuh ultraman.. tau x cerita ultraman yang budak-budak tengok tu.. domo sebenarnya adalah musuh ultraman yang muncul dari tanah..  (domo adalah salah satu raksasa yang muncul untuk berlawan dgn ultraman dlm cerita ultraman).

Kenapa DOMO xboleh tutup mulut?
Kisahnya begini.. masa berlawan dengan ultraman.. Ultraman telah mengunakan kuasa bola terkuat yg mempunyai cahaya daripada ubat gigi colgate.. domo masa tu mempunyai gigi berkaler hitam ligat... bola cahaya dari ultraman mulanya difokuskan pada abdomen domo tapi malangnya tersasar akibat dari terkena pancaran cahaya matahari terbit (jepun kan negara matahari terbit) dan terkena pada mulut domo yang kebetulan masa tu domo tengah menguap..bila dah kena bola cahaya colgate dari ultraman terus gigi domo xboleh nak tutup rapat dan putih bersinar..  domo terus berduka lara lepas dia dikalahkan dengan ultraman dan kesan dari bola cahaya colgate tu domo telah mendapat perhatian daripada pengarah cerita kartun dari jepun untuk berlakon dalam cerita kartun beliau.. disebabkan domo adalah penganggur sepenuh masa dia pun  debut sebagai pelakon.. 

Domo sekarang berasa bangga dengan dirinya walaupun dia kalah semasa berlawan dengan Ultraman.. sebab dia sekarang lebih pofular dari Ultraman.. 

Ultraman waktu ni dah lari sebab panahan cahaya bola colgate yang terkena gigi domo membantotkan dirinya untuk terus   berlawan..  dia tersalah mengunakan kuasa.. tapi waktu domokun memang dah kalah dah! dia terkaku seketika.. sebab tu mcm ni..

hehe.. korang baru tahu ke? hahaha..

Btw, Ini adalah entri special untuk giveaway dari Eqbalzack !

Sebenarnya asal usul domo-kun adalah begini.--->

Nota Jjinbbang : Kalau mcm ni.. korie pun nak la kena bola kuasa colgate dari ultraman tu.. xpayah gosok gigi dah pasni.. haha.. iyuuu..

Baby.. Susah Ke Nak Jaga?

Hey baby! ko ingat ko comel la sangat kan..  ;]

Siapa kat sini yang dah pandai mandikan bayi, beri susu dan pandai buat bayi berhenti menangis?

Susah jugak tau kalau nak jaga baby ni.. sebab benda yang remeh boleh jadi serius..

  • Masa mula-mula aku masuk wad O&G (Antenal and post-natal) tu aku xda pengalaman pun jaga baby ni. aku tahu teori jea.. then, lepas dekat 2 minggu aku dekat wad ni aku dah belajar banyak sangat.. xmungkin aku dapat belajar kt tempat lain.. emak aku pun dah menopause sudah.. no more baby at my home lol! tunggu abg aku kahwin?.. aku rasa aku yang kahwin dulu agaknya.. lelaki ni susah betul nak kahwin muda.. harap jea ada 3 orang abg.. semua dah kerja.. tapi.. isu kahwin.. xpernah disebut.. hua3.. aku nak jugak anak menakan! siyes aku nak.. bila la diorang ni nak kahwin yea..  kalau tunggu baby aku.. huh.. aku pun xtahu bila.. aku kena habiskan diploma ni dulu derr.. lps tu kerja.. bila dah jadi Staf Nurse Mesti busy.. cuti pun susah.. kerja.. kerja dan kerja.. raya pun susah nak dapat cuti.. nak keluar date belum tentu boleh.. mcm mana nak kahwin ni?..  adoiyai.. pilu bila memikirkan benda ni..  btw, sebagai seorang perempuan aku mesti kena fikir semua ni... rancang masa depan.

  • Baby.. bagi aku baby tu menyusahkan jea.. dia tahu nangis jea.. bila lapar nangis.. bila berak nangis.. bila xselesa nangis.. nangis.. nangis jea kerja dia.. sampai kadang-kadang tu geram jea bila tengok dia diam.. tidur.. kenapa xnangis lagi.. haha.. masa kat wad mcm tu r.. bila start seorang baby nangis.. yang lain  nangis jugak..  haiya.. dah mcm berjangkit.. bila nangis.. xlain xbukan samaada lapar nak susu ataupun dia berak.. Jadi dikesempatan yang aku ada ni.. aku gunalah dengan baik.. aku basuh berak bayi dan susukan bayi .. masa mula-mula tu kekok sangat.. yealah. bila si korie nak memegang baby mesti ada yang xpercaya.. dia boleh kea x pegang baby tu.. sebab si korie ni mcm ganas jea diluar tp dlm hati selembut salju.. oii... ayat.. terlebih sudah!. btw.. baby tu xmenyusahkan bila korang dah pandai jaga dia.. perasaan bila susukan dia yang xboleh tahan.. rasa best sangat.. naluri keibuaan tu akan timbul.. xpercaya.. try tengok.. 

  • Tapi sekarang aku dah pandai tau buat semua tu.. Alhamdulilah ler.. syukur. syukur.. nanti xpayah susah-susah belajar di masa depan.. btw, dah dekat 2 minggu aku di wad ni.. esok adalah hari terakhir aku kat sana.. lepas tu exam.. dan lepas exam aku masuk wad lain pulak.. wad kanak-kanak pulak.. huhu.. pasti aku akan rindukan wad yang sekarang ni.. oh baby.. akak akan rindukan kamu semua.. kalau la korang ada fb.. dah lama akak add kamu semua.. ^_____^

Aku masa mula-mula praktikal dulu.. kalau nampak jea baby buat muka mcm ni.. mcm nak nangis. aku akan lari dulu.. wakaka..  aku akan suruh kawan aku yang lain handlekan.. haha.. but now.. aku dah semakin improve .. ^^
Ok yang ini baby yang dikategorikan sebagai baby xsedar diri.. lepas puas nangis.. dapat susu.. tidur jea..  errrrr.. mula-mula tu geram jugak tapi sekarang dah biasa sebab baby memang banyak tidur jea.. kalau xsilap aku.. seorang baby..dalam 24 jam tu.. dia sedar 6 jam jea.. yang lain dihabiskan dengan tidur.. kuat tidur betul.. btw.. diorang sangat comel bila tidur.. masa ni la waktu paling best kalau korang nak cubit pipi dia.. bila dia nangis. rasa puas.. haha.. hehe.. 


Nota Jjinbbang : Tadi pergi kerja lambat.. nasib baik xda c.i .. wakakaka. btw, aku hari ni puasa.. puasa 6.. jom puasa sekali sementara syawal masih ada lagi.. 

Saturday, September 17, 2011

Khuntoria Final Episode !

We got married

Recap episode 64 (final episode)

cr: 阿咪豆腐_loli仙

cr: 阿咪豆腐_loli仙

cr: 阿咪豆腐_loli仙

taken from khuntoriapantip

Selepas habis.. si mamat alexender (ex member ukiss-kpop group ) update status twitter dia.. 

[Twitter] Alexander ex-UKISS tweet about Khuntoria #khuntoriaforever

Ok, Habis sudah kisah couple paling romantis dalam rancangan we got married (Khuntoria).

Aku xtengok lagi ni episode 64 .. tunggu yang ada sub eng keluar baru tengok.. adoiyai.. xsabar sangat nak tengok.. 

Bagi korang yang nak tengok kisah khuntoria dari episod awal.. korang boleh tengok kat sini 

semua episod ada.. sekali dengan english sub..

Episode akhir baru ditayangkan petang tadi di mbc tv (korea) so tunggulah dalam beberapa hari lagi.. nanti diorang akan masukkan dalam website tu ok.. sekali dengan eng sub!. 

Nota Jjinnbang : Kisah percintaan selepas kahwin khuntoria dah berakhir.. ;[


Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.


Target selepas 3 bulan bekerja !