"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Wednesday, August 21, 2013

Tawaran kerja dari SPA


Say hii..
hari-hari sebelum ketibaan surat ini aku rasa heaven je hidup , selesa, aman, tidur pun mimpi sedap n
bila dapat tahu member aku da dapat surat ni padahal dalam waktu yang sama aku masih xdapat , aku rasa takut , debor xsudah takut xdapat tawaran, sampaikan sanggup tunggu posmen depan rumah sampai habis waktu office hour , dua hari berturut-turut tunggu surat akhirnya, hari ketiga sampai jugak surat yang terhormat ni perutusan dari seri paduka baginda ayatnya.


Alhamdullilah ,
lega surat da sampai walaupun rasa lemah' lepas fikir da nak masuk kerja . tetiba rasa nak demam -_-'
 


Surat yang bakal mengubah fasa hidup aku
but well , excited pun ada jugak la nak keja sebab da rasa mcm nak mati kutu duduk kat rumah dua bulan tanpa kerja . xmenahan rasa rindu nak praktikal dekat wad mcm zaman student dulu walaupun letih sgt rasa . konklusi,lebih baik letih berkerja dari letih duduk fikir apa nak buat kat rumah sepanjang hari . aku da naik bengong daa 2 bulan duduk rumah saja jea.. otak beku da kot , naseb xpayah simpan otak dalam  peti sejuk . fuhh. penat ouh duk rumah saja jea. mak ayah pun dah meluat tengok aku mengadap lappy jea .
dan akhirnya .. surat ini menyelamatkan aku dari terus terhumban dengan dunia kosong tanpa berduit . 


Syarat-syarat (a),(b),(c) dan (e) aku dah complete 100% , untuk syarat  (d) dan (f) aku kena tunggu surat yang kedua sampai di rumah . aku masih menanti jawapan dinegeri mana aku diletak untuk bekerja dan bila aku harus mendaftarkan diri untuk berkerja . benda yang paling excited aku nak tahu ni masih tertanya-tanya lagi . surat penempatan silalah datang cepat , aku da xsabar nak tahu negeri mana aku dapat ni . jangan seksa minda dan jiwa aku lama sangat k, takut nanti da tawar hati . susah pulak nak letak garam/gula dekat hati bagi pulih .


aktiviti minggu ini , letih jugaklaa nak siapkan semua borang-borang penting ni . naseb boleh complete dalam masa sehari jea.. lega sangat rasa .


Perkara yang wajib ada sebelum bekerja sebagai staf nurse

Medical Checkup - done (19/8/2013)
Akuan Janji- done (19/8/2013)
KWSP -done (19/8/2013)
Baju Uniform 3pasang - done tempah tapi belum siap (18/8/2013)
Penyata Akaun Maybank -Reqd 
Kasut Putih- done (16/8/2013) RM 60.
Tudung staf nurse -Done 2 Pasang dan perlu lagi 2 pasang .
Nametag - done (19/8/2013)
Chop Nama Jururawat U29 - done (19/8/2013)
Terima Surat Pelantikan - done (16/8/2013)
Terima Surat Penempatan Bekerja -Reqd

Terima kasih bagi kawan-kawan aku yang terlibat dalam nak siapkan semua perkara diatas.



Banyak hokey kena siapkan .. semua benda ni da lama aku fikir , sejak hari pertama keluar dari kolej lagi tapi baru sekarang aku alert , semuanya disebabkan dapat surat kat atas tu , kalau xdapat surat ni lagi, mmg xdalah semangat nak buat semua ni .


Apa-apapun , aku mohon Allah swt mudahkan kerja aku sepanjang proses yang aku kena hadapi sebelum berkerja ni. harap sangat xda apa-apa halangan untuk aku berkerja .
korang doakan aku jugak yea. aku teringin nak beri duit dekat mak ayah aku dengan kerja yang baik ini. moga hati ini redhaa.
Ameen.



~ Aku positif aku dapat HKL sbb HKL pilihan pertama aku,
perhhh.. dah ready ke?



# tengok berita terkini tv3 tadi , bas terjunam dalam gaung dekat jalan kl-genting , melibatkan 49 orang mangsa , ini dah termasuk kategori disaster . berdebar sangat rasa nak rawat mangsa kalau aku di tempat kejadian . moga Allah swt kuatkan semangat aku nak bekerja nanti .




10 comments:

  1. wah..tahniah.... menyewa ke nanti?

    ReplyDelete
  2. berapa surat tawaran diberi yer lepas, result temuduga keluar? lma x? coz sya dh 3 week xdpt lgi surat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lps result temuduga kuar kt internet, lps seminggu dpt surat tawaran tu , xlama pun tggu. klo kalau nak pastikan , call org SPA . nt dorang bantu awak

      Delete
  3. salam, saya nk tnya brp lama yer surat tawaran akn diterima slps tahu result temuduga? lama x? coz saya dh 3 week x dpt lgi surat twrn...tpi chck on9 saya bjaya...

    ReplyDelete
  4. salam , bila ya pengambilan jururawat ni? ada yang cakap setiap 6bulan? selalunya bulan berapa eh?

    ReplyDelete
  5. salam ,bila ya pengambilan nurse spa ni? ada yang cakap setiap 6bulan? selalunya bulan berapa eh? terima kasih :')

    ReplyDelete
  6. tq 4 info...dpt membantu saya...saya pun msh menunggu surat tawaran dri SPA..
    lama lg ke?? heeee xsabar sbnrnya...

    ReplyDelete
  7. tq 4 nfo....xsabar sbnrnya nk tngu surat tawaran dri SPA ni...dgr kata 3 bulan btul ke???

    ReplyDelete
  8. plg lmbt insyallah 3 bln. xmungkin lama sbb SN xpenahnya ckup dlm KKM

    ReplyDelete
  9. salam. bila akan dapat surat tawaran dari SPA. Sy dapat surat lapor diri dari kementerian kerja raya. tapi tak dapat surat dari SPA lagi. Mcm mana nak buat surat setuju terima jawatan? Tarikh lapor diri saya dah dekat sgt.

    ReplyDelete

Ask me anything , i will reply as soon as possible . xoxo

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !