"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Wednesday, May 9, 2012

Penyakit Kotor 3.0

Assalamualaikum,Sekali lagi aku update blog di minggu exam. persoalanya salah ke kalau aku update blog ketika di minggu exam? tidak bukan. dari aku habiskan masa dengan tidur di siang hari baik aku update entri di blog.lagi berbaloi dari tidur yg xda apa-apa faedah lagipun aku bukan jenis yg tidur siang . kalau tidur dalam kelas di siang hari tu apa pulak? bukan kau kaki tidur dlm kelas?. ish.. jangan la cakap kuat-kuat.. malulah aku. dalam kelas tu lain dari bilik. dlm kelas ada aircond jadi memang berselera la nak tidur.. kan!?. aku xtahu apa-apa. mata aku yang yg tutup sendiri tapi hati dan perasaan aku ada jea dalam kelas tu. hampa nampak je mata aku tutup tapi mata hati ni terbuka luas hampa nampak?. 
cet. tadi aku baru habis jawab paper health science iv . ada tiga paper kesemuanya untuk subjek ini. setiap paper hanya dberi 30 minit . paper 1 = soalan objektif , paper 2 = soalan xberapa nak esei dan paper 3 = soalan esei.untuk soalan esei keluar soalan mengenai penyakit tibi dan aids dan penyakit selebihnya masuk dalam dua paper lagi tu. agak-agak senang x? hampa rasa?. erm. kalau penyakit aids/hiv memang common la kan.. budak xbelajar nursing pun tahu. dan soalan tibi xjadi masalah untuk aku jawab sebab soalan tibi memang feveret soalan exam health science jadi memang aku well prepared!  ! so happy for that.seriusly.. kalau tengok nota health  science aku sehari xsempat baca. banyak k. kalau baca bodoh-bodoh tu adalah dalam 30 minit unt habiskan semua. itupun kalau soalan tanya A ko jawab Z. erm! bacalah bodoh-bodoh lagi eh -_-. dlm health science ada banyak jenis penyakit yang aku kena belajar. more than 25 diseases i think. woo. banyak kan?. k. rilex, rilex. biasa ah. nama pun bidang nursing. xkan nak belajar cara nak buat anak kot?. eh! silap. yang tu pun aku belajar. hehe. bagus bukan. untunglah. erm maksud aku. bidang nursing mestilah belajar mengenai perubatan so memang bongok ah kalau ada org tanya aku.. 'beb, byk giler ko studi jenis penyakit' xda ke belajar pasal mcm mana nak hentikan himpunan bersih 4.0 dari terjadi kea. ek. ~super annonying~


alah. setakat ambik nursing dah nak over cakap perubatan baik xpayah. grr.. jadi aku xboleh cakaplah?. ah. lantak. aku bukan bercakap pun kat sini. aku menulis. jadi apa masalahnya?. tett. tetiba rasa mcm nak kentut bangga. xda istilah bangga kat sini. aku berkongsi. kalau bangga dah lama aku letak nama blog aku ' saya bangga bercampur riak jadi jururawat' .tett.

~point dekat sini ialah~

syukurlah dengan pekerjaan yg kita buat.ada otak pikiaq dulu sebelum bertanya 


-------

Hari ini cuba fikirkan apa yang kita dapat setakat ini. Ia hasil dari apa yang kita telah beri. Jika kita dapat kasih sayang ia bererti kita telah beri kasih sayang. Jika kebencian ia bererti itu kita telah beri. Lihat kebaikan dalam semua orang insyaAllah perkara yang sama pada kita. Apa kita beri niat kerana Allah dan tidak harap manusia membalas tapi Allah membalas. HAnya orang yg bermasaalah banyak masaalah. Hentkan menyebut masaalah di facebook. Merayu pada Allah dan betulkan diri setelah mencelik mata hati dan reset minda by : Dr. Muhaya.No comments:

Post a Comment

Ask me anything , i will reply as soon as possible . xoxo

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !