"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Wednesday, February 29, 2012

[Aksi lensa] Saya, Mereka di Kuala Kedah


Assalamualaikum,


Akhirnya entri ni terhasil jua walaupun aku berada dalam minggu yg agak sibuk. sibuk dengan kelas tutorial + majlis pemberian kuasa mbil kolej. Praktikal 2 minggu di hospital pun dah tamat dengan berjaya ;) . Penat, letih, seronok sepanjang bekerja banyak memberi pengajaran untuk aku m'ghadpi masa depan yg lagi mencabar. Fighting !



24/2/12 bersamaan dengan hari jumaat.. aku dapat cuti. cuti rehat setelah penat bekerja selama seminggu .. Buat bulan ni lama jugak ah xouting g jalan-jalan, akhirnya pada hari jumaat lepas aku dapat lepaskan gian untuk berjalan sekitar kawasan Alor Setar. alor setaq jek? yea la. alor setaq jea..ingat alor setar xda apa2 ke ha?. Aku bukan keluar sorang je k, aku bukan foreveralone yg dipandang sepi.. aku bersama dengan kekawan baik kolej aku. Girls talk! xda lelaki dlm ni ~-~ Erm, pergi sana guna kereta sewa.. aku yang memandu kereta..  perasaan bawa kereta? lebih berkeyakinan nak pusing-pusing area kedah sebab dah bertambah yakin dengan selok belok jalan sekitar Alor setar ni.. perhh! cayalah korie ! lepas ni pergi Sungai petani pulak yea ! xpun.. padang besar.. oh yeah! can't wait hari tu !


Destinasi pertama adalah sekitar bandar Alor Setar.. Shahab perdana (beli tiket nak balik), Tesco mergong, Pekan rabu, city plaza, dan destinasi unt shoot gambar di Kuala Kedah. Mulanya nak g kuala kedah cuma nak g cari kedai laksa telok kechai yg popular tu je.. tengok-tengok terlepas sampai ke Marina, Kuala Kedah. sebelum sampai marina kiteorang singgah jetty kuala kedah dulu.. saja jln2 kat situ..saja teringin nak tengok kawasan jetty.. ramai jugak ah pelancong luar negara dekat situ.. kebanyakkan beli tiket unt ke Langkawi. dapat jugak aku usha awek omputih yg seksi habis ;). Opss!



Taip banyak xguna..korang skip jea baca.. jom layan gambar cun kat bawah ;)


Seriusly. tempat ni sangat2 osem ! tenang jea.. angin laut pun mendayu dayu ;)

I'm flying without wing... please take me away from da evil that surround me ;L

Mapblesssitoo!.. yana ;)

Aku rasa mcm kaki aku pendek jea dlm gambar ;O .  

Ini kawasan perkampungan nelayan berhampiran dengan jetty kuala kedah ;) Menarik sangat  tempat ni walaupun agak seram nak lalu kat jabatan kayu ni.. ;) 

Akhirnya.. ada jugak gambar aku dekat jetty! 

Sebuah seni di perkampungan nelayan ;)

Say hi to us ;)

Selca dengan kay ;p

My journey never die ;L

kalau lah, air laut tu biru dah lama aku berendam dalam tu ;P


Les Titanic scene ! opps! gurau sudah..

Seriusly .. aku suka gambae ni ;P

Us.

Kedai Laksa telok kechai yg femes dekat kuala kedah ;)
aku dah rasa.. dan aku kc 3.5 dari 5 bintang. bolehla sedapt .
Tesco Mergong !

The future..


Overdose titanic ;)

Say.. cheese ! ;)


# Masa dekat laut.. kiteorang menjerit sekuat yang mungkin.. arhh! rasa lega jea bila dapat menjerit mcm ni.. hilang semua masalah dalam kepala hotak sepanjang sem ni ..Ini baru namanya erti hidup sebenar. aman jea.. hanya angin laut  yang menemani jeritan bermakna ni.. secara konklusinya.. perjalanan kali ni memang meninggalkan banyak kenangan aku bersama mereka bertiga.. memang best! memang puas dan yg paling best.. aku berjaya  memandu kereta dengan baik. 
Alhamdulilah.

......

# Siti Zaharaperlu ke nk wat statement yg Super Annoying cm tu??? bajet da bagus sangat r?? MPKH laaa...
hahaha.. ;)
kau tengah baca ke?..


4 comments:

  1. best korie dapat jenjalan. Rindu nk p kedah la~

    ReplyDelete
  2. fuyoo,best oii mcm ombak rindu pulak..bangunan coklat tue apa??

    ReplyDelete

Ask me anything , i will reply as soon as possible . xoxo

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !