"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Saturday, December 29, 2012

Pakat Mai Pesta Penang 2012 | iCity Penang


Assalamualaikum ,


Kalau kita tengok , tv3 sekarang pulun tengah promot Jom Heboh dekat Stadium Bukit Jalil . Bila iklan jer xhabis2x dengan promot jom heboh dan lintasan langsung dari sana dan dalam masa yang sama  tv3 juga mempromot kempen sayangi selangor dekat iCity . mcm best kan? tapi kita xdapat nak g sebab baru je pergi beberapa hari lepas .


So , aku sebagai orang utaqa rasa terpanggil nak promot negeri pulau pinang (cewaaah, haha) bukan salah tv3 xpromot pesta penang yang dah lama berlangsung tapi mungkin sejak penang di bawah jajahan yang berbeza dari dulu so everything berubah~oh men. dulu masa aku sekolah , aku ingat lagi . setiap kali bulan disember je mesti tv akan promot pesta penang dengan lagunya sekali n bila orang penang dengar kiteorang rasa bangga giler?! hehe.  but now mana ada dah semua tu. malas cakap banyak nanti kalah pakcik2x kepochi dekat kedai kopi .


Semalam 29/12/12 aku telah menjejaki kaki ke pesta penang 2012 , rasanya setiap tahun aku memang xterlepas g pesta penang neh sebab aku kan orang penang? so mesti r support pesta ! nasib baik aku study dekat kkas so bulan 12 memang aku akan balik cuti sem, alhamdullilah ;D.sedey wei kalau xleh g. mcm mana pon aku kena pergi ! dan untuk  pesta tahun 2012 ni semua abang2x aku busy dengan kerja dan xda sorang pon leh bawa aku g pesta tapi disebabkan aku asyik loqhat jea nak pergi sana sebelum balik kolej hari isnin ni dan terlampau annoying di telinga diorang , salah sorang dari abang aku terpaksa ambik MC demi nak bawak aku g sana . thankzzz bro ! luv u lah .



Macam biasa. entri aku mesti le akan ada banyak gambar . aku kan budak perasan cun yang giler ambik gambar dan suka bergambar~ oh men .



Pintu masuk pesta ;) , semangat giler ;D.

Saja nak tunjuk ! bagi yang xtahu lagi pesta penang berlangsung setiap tahun pada sepanjang bulan disember ;)


hokey x? ada mcm budak sarkas? huhu , ada lagi yang lagi dasyat/rock tapi dah ramai yang capai. aku sempat capai yang ni je .

Expo kat pesta memang sangat murah . sebab jualan secara borong so harga memang turun habis . paling murah dan paling berbaloi nk beli adalah baju jubah. perhh! memang murah. kalah harga kat masjid india, kl dan pasar kemboja parit buntar, perak .

Ini jubah yang paling giler murah  dan cantik sangat ! suka ;D
em aku cakap jea cantik tapi aku sendiri xpernah pakai jubah, huhu -_-'' , tapi teringin r nak jadi ayu-ayu ni.


Welcome to Taman Mini , Pesta Penang

welcome , inilah yang aku katakan iCity penang!  dalam ni terkumpul banyak jenis pokok/bentuk yang berlampu warna warni . aku xthu r nama spesifik bagi pokok berlampu ni? dekat iCity aku sebut mcm ni jugak . ngegege.

Pintu depan taman mini , btw taman mini ni masih baru. rasanya baru start masa pesta penang 2011. ramai giler yang sakan bergambar kat sini . samalah dengan aku ;D

Ada pokok sakura chomel ;) , nak g jepun xdapat. kat sini pon jadilah.

Ada bentuk love lagi. smart ah . sesuai r yang datang berkapel . saya datang dengan family tapi saya dengan adik je yang masuk. yang lain xberminat nak masuk ;'( . haha

Giler syok bergambar sampai semua orang mcm usha pelik aku dan adik ~oh men
lepas habis bergambar dekat taman mini , tengok mak tengah tunggu kat sini, pergi kat dia dan bergambar ;) . Niela mak saya .

EURO THEME PARK , PESTA PENANG

Okay , tadi tu bahagian expo , sekarang bahagian taman tema . taman teman euro ni memang besar r . sangat!  memang seronok , memang enjoyy, memang puas ! ;) so kalau datang sini xsah la kalau aku xmain .

1 Token + RM 2.


Skyrider and Euro Wheel ;) . dua2x dah naik .best sangat !

Topgun! boleh tahan extreme .

Aku naik roller coster dengan adik ~ emm cuti sem aku bina pipi jea. saja nak bagi tembam mcm qhalif  (anak bro ben) ;D


Ini adalah Vortex. game yang paling extreme kat euro theme ni . kena 6 token/per game . bukan calang2x orang boleh naik ni, yang berani jea . kalau ko xberani , ko menangis la nak turun kat atas tu .yang ni paling mahal la tapi puas. aku dah naik tahun lepas dengan my bro. rasa mcm nak tercabut jantung sangat2x , tobat aku xnaik naik daaa. cukup r dapat rasa sekali . memang gila .


Aku pergi pukul 5.30pm semalam , jalan jem dekat jambatan , mcm biasa r . n sekali lagi jem teruk dekat jalan nak masuk tapak pesta !. itu xpayah cakap. memang sepanjang pesta berlangsung jalan tu memang akan jem . Bergerak balik dari pesta pukul 12am. sampai rumah pukul 12.45am kot . memang lama giler kat pesta tapi still xpuas membeli . huhu . biasalah perempuan eh ;)


Itu jea nak ceritakan kat korang .


Terima kasih sebab baca sampai habis , hebat!




9 comments:

  1. Replies
    1. best sgt !nanti2 dtglah yea. bulan 12 je tau

      Delete
  2. tu ndia seronok dia p pesta..tiap2 taun plak tu.akak dah bertahun2 tak p..last p masa zaman bercinta dulu.hahaha tak tahan dengan jam tu yg malas nak p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingtkan hari tu akak nak g dgn ain. huhu. tgok2 da blik awl . xpeala, thun2 akan dtg kan masih ada. ;)

      Delete
  3. dulu duk kat sp selalu la p penang tu.
    tapi skng ni dah berhijrah ke johor.
    susah dah nak p jenjalan sana..huhu

    ReplyDelete
  4. masa saya jadi penyanyi latar untuk zamani slam dua tahun lepas mesti awak ada kan??hehehe

    ReplyDelete
  5. salam,

    erm, meriah gak ek... sebulan ek pesta ni... teringin gak nak pi penang ni... dulu gi langkawi ada singgah penang ni, tp just naik keta cable, singgah beli jeruk n naik feri je...

    ReplyDelete

Ask me anything , i will reply as soon as possible . xoxo

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !