"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Friday, September 6, 2013

Kellies's Castle abadikan sebuah cinta

: 25.8.2013

Selepas menghadiri majlis kenduri member aku yana , pada sebelah petang aku follow yana dan hubby g outdoor wedding photography di Kellie's Castle , Batu Gajah . Jarak dari rumah yana xjauh , dalam sekitar 10km agaknya ..

Kellie's Castle sebuah Istana agam  yang merangkumi dua blok bangunan berdasarkan seni bina gaya Moorish yang tidak pernah disaksikan dimana-mana negara ini . Istana ini merupakan simbol keagungan cinta seorang lelaki Inggeris ( Willian Kellie Smith) terhadap Isterinya .


Setelah dikaji melalui pembacaan awam , sejarah mengenai istana ini sangat menarik untuk diketahui umum so that y la istana ini dibuka kepada masyarat sebagai satu destinasi pelancongan di Perak :)
Well, kalau nak tahu lebih lanjut tentang sejarah istana ini, boleh baca surat khabar Utusan Malaysia yg bertarikh 24.8.2013 di sisipan S2 ( 4 halaman muka surat cerita pasal Kellies castle je )caption dari depan . gah kan. mcm istana dalam cerita barbie

Bayaran masuk dewasa  : RM 5 , Budak : RM 3 . Tahun depan baru start buka pada waktu malam . so kalau nak adventure feeling2 mcm duduk dlm lokasi seekers datanglah tahun depan k .

dalam istana , ini tangga rahsia , terlalu besar , gajah pun boleh lalu kan'

dari atas

di balkoni berhantu

balkoni tingkat dua
yang aku tunjuk itu adalah menara , sebahagian dari kellie's castle . kellie's berhasrat nak pasang lif dlm menara ni tp xberkesempatan sebab nyawa beliau xpanjang . kalau hasrat dia tercapai , inilah menara pertama yg mempunyai lif di Malaysia pada waktu dulu .
reason kenapa aku sebut balkoni berhantu tadi
speak out loud

usha

muka samseng

xrasa mcm nak makan pun , keras.

istana kedua kellie's , ada rangka je

jangan tiru aksi ini
1st time masuk sini .

dia ni melebih pulak dari aku . ufuffufuffufu

eh, kenapa aku rendah ni?. haih, kena makan kalsium unt org tua2 ni.teman seperjuangan dari baby .

the light give me hope

hope

letih

penat .

senyum paksa

when , i try to smile~ yeahmerenung ladang seluas alam

kena start pakai ubat gigi  optimal white yg fazura jd duta tu .

wah , cantik x rumah kami? shit!

caption istana dari bawah

yo, malas nak edit . lihatlah mukaku yg berminyak ini . gua dah xkesa apa itu 'cun dalam gambar'..

rasa mcm terkentut waktu ni . oh men.

sedih , da nak balik . akan datang balik , Insyaallah kalau kahwin dgn org perak . ecece .


Bagi aku , Istana ni sangat menarik untuk dijadikan lokasi photography yg bertemakan mystery- love- history-vintage .memang cun !


Thank unt Mardiana & Nabil yg bawak kiteorang ke sini :)


No comments:

Post a Comment

Ask me anything , i will reply as soon as possible . xoxo

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !