"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Thursday, August 25, 2011

Cara mengenal wanita Jepun,China dan Korea

Asia merupakan benua yang kaya akan keragaman. Pelbagai etnik dan budaya di dalam Benua ini. Banyak pertanyaan yang sangat umum tetapi sulit untuk menjawabnya. Iaitu bagaimana membezakan wajah Orang China,Jepun dan Korea? Memang sepintas orang Jepun, China, dan Korea kelihatan sama. Akan tetapi jika anda memerhatikan dengan lebih teliti, terdapat perbezaan di antara mereka.
Inilah perbezaan diantara wajah orang China, Jepun, Korea:


Orang Jepun


Orang Jepun cenderung memiliki struktur wajah oval bermata besar dan hidung yang lebih jelas. Wanita Jepun sering memakai make up tebal memberikan kesan warna kulit putih pucat.


Orang China


Orang China cenderung memiliki wajah bulat daripada orang Korea dan Jepun. China adalah negara multi-etnis besar tak seperti Korea dan Jepun (yang lebih etnis homogen) sehingga lebih sulit untuk membezakan atau mengenal mereka.


Orang Korea


Orang Korea cenderung memiliki wajah menyanjung dengan tulang pipi tinggi / persegi dan mata kecil dengan kelopak mata tunggal Nota Jjinbbang : kalau korang adalah peminat kpop,jpop,dan cpop korang pasti dapat bezakan yang mana satu diorang


3 comments:

Ask me anything , i will reply as soon as possible . xoxo

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !