"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Tuesday, June 21, 2011

Just A Dream -Sam Tsui and Christina Grimme [Cover]

Christina Grimme featuring with Sam tsui

Hi..
  • Korang pernah dengar x lagu ni?.. bukan versi Nelly tapi versi  Sam Tsui dan Christina Grimme.. Ok bagi yang xpernah dengar aku cadangkan korang dengarlah cover diorang berdua ni.. memang mantap dan terbaik la.. Dan kalau korang nak tahu jumlah viewers Mv cover Just A Dream di Youtube adalah melebihi  27 juta  orang.. Perhh..membanggakan.. kalah penyayi asal.. 'kalah KL Gangter yang mengaut keuntungan sebanyak 10 juta setelah ditayangkan selama 10 hari.. Btw.. Tahniah aku ucapkan kepada Skop Production yang mengeluarkan filem ini..[Info- Utusan hari ni.. ] Oit apa kena mengena dgr Cover Just a dream?.. huhu.. saje buat selingan..

Handsome right? tapi xbley kalahkan hyuk jae korie ;D

  • Sam Tsui bley dikatakan artis Youtube yang tengah top masa sekarang.. dia banyak cover lagu yang meletup dan tuah dia kerana mempunyai video producer yg kreatif iaitu 'Kurt Schneider'.. Video yang beliau buat memang gempak. korang bley tengok sendiri kat bawah ni..




  • Aku jugak jatuh cinta dengan suara Christina Grimme.. Seorang female artist yang patut dibanggakan sebab mempunyai suara yang owsome! masa dia tarik part lagu Just a dream ni korang bley dengar getaran suara dia yang begitu lunak dan buat aku nak repeat banyak kali masa part tue.. Duration:  1.54-2.19.. cuba korang dengar part yg dia tarik ni....Exclly sekarang tengah on da way nak buat ringtone unt telefon aku.. aku nak ambik part Christine Grimme tarik tue.. gempak kot!

Christina Grimme.. 16 years old!.. so pretty..

  • Sebenarnya.. lagu yang diorang cover ni ditukar sikit dari lirik yang asal yang dinyayikan oleh Nelly.. bukan ubah laa. just tukar susunan lagu..sbb cover berduet kan.. Tapi still  tone yang sama..  Bagi aku.. aku suka versi cover ni lagi dari versi yang asal.. korang mcm mna plak?.. Ok kat bawah aku ada sertakan sekali dengan lirik yang sedikit diubah dari lirik asal.. mengikut rakaman video yang diorang buat..

Lyric Just A Dream-Sam Tsui and Christina Grimme [Cover]


(Sam Tsui)
I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes; it was only just a dream.
 (Christina Grimmie)
I travel back, down that road.
Will you come back? No one knows.
I realize, it was only just a dream.

(Sam Tsui)

I was at the top and I was like I’m in the basement.
Number one spot and now you found your own replacement.
I swear now that I can't take it, knowing somebody's got my baby.
And now you ain't around, baby I can't think.
I shoulda put it down. Shoulda got that ring.
Cuz I can still feel it in the air.
See your pretty face run my fingers through your hair.

My lover, my life. My baby, my wife.
You left me, I'm tied.
Cuz I know that it just ain't right.

(Together)
I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Will you come back? No one knows.
I realize, it was only just a dream.
 
(Christina Grimmie)
When I'm ridin I swear I see your face at every turn.
I'm tryin to get my usher on, but I can let it burn.
And I just hope you'll know you're the only one I yearn for.
No wonder I'll be missing when I'll learn?

Didn't give you all my love, I guess now I got my payback.
Now I'm in the club thinkin all about you baby.

Hey, you were(was) so easy to love. But wait, I guess that love wasn't enough.

I'm goin through it every time that I'm alone.
And now i'm wishin that she'd pick up the phone.
But she made a decision that she wanted to move one.
Cuz I was wrong...

(Together)
And I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Will you come back? No one knows.
I realize, it was only just a dream.

If you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you're wishing you could give them everything.
Ohhh, if you ever loved somebody put your hands up.
(if you ever loved somebody put your hands up.)
If you ever loved somebody put your hands up.
(if you ever loved somebody put your hands up.)
And now they're gone and you wish you could give them everything.

I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes (open my eyes); it was only just a dream (it's just a dream).
I travel back (travel back) (i travel back), down that road (down the road)(down the road).
Will you come back? No one knows (no one knows).
I realize, it was only just a dream (No, no, no...).

And I was thinkin about you, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes (open my eyes) (open my eyes); it was only just a dream (it's just a.. it's just a dream).
So I travel back, down that road.
Will you come back? No one knows.
I realize (i realize), it was only just a dream  
(baby, it was only just... it was only just a dream)

Nooo... Ohhh...
It was only just a dream.





 Lyric credit to: lukeyishandsome

2 comments:

  1. macam sedih pulak lirik dia tu...

    ReplyDelete
  2. Aah.. sedih la jugak. tp sura diorang best.

    ReplyDelete

Ask me anything , i will reply as soon as possible . xoxo

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !