"Just live your life . Pedehal dengan kata-kata manusia . .

Thursday, June 30, 2011

Segmen : Jom Reka Dialog

klik banner untuk join


image Gambar 1
image
 Perbincangan pada malam itu dihentikan apabila...

Isteri :  U! kan I dah cakap.. I nak kerja jugak.. apa yang boleh I buat kalau I duk rumah jea.. kita bukanya ada  anak lagi! yang U tu..  ambik berat sangat pasal I ni kenapa!.. Sebelum  kita kahwin I kan dah cakap kat U yang U tak boleh ganggu kehidupan kerja I!  Don't u remember that?? please la tolong faham I.. I ni dah la bengang dengan bos I si Seth Tan masa kat pejabat tadi.. balik-balik kena pulak berdepan dengan situasi yang mcm ni plak.. erhhh!!! Si isteri membuang  beg tangan yang berada  disisinya---> geram..

Situasi menjadi tegang seketika

Suami: U boleh tak U bawak bertenang sikit.. Kita boleh bincang masalah ini secara perlahan-lahan ape?.. kenapa U perlu jerkah kat I macam tu sekali. Hey I suami U oke. mana tanda hormat U kat I ha? Jerkah sini sana.. Tak malu kea kat jiran sebelah!.. I malu tau.. mana nak letak muka I kalau U asyik jerkah dekat I jea.. Sorry my dear.. Im not Mr mama yang U suka tengok tu... Ok macam ni lah.. I xnak kusutkan keadaan U yang dah sepah tu.. Apa kata kita naik bilik.. kita bincang kat atas.. Dah lama katil tu tunggu U..


Isteri : Ha mulala nak tukar topik! tadi bukan main gaduh nak I berhenti kerja On da Spot.. Ey U ni la.. saja nak main-main dengan I.. geram tau.. sudah laa.. U pergi la naik atas sorang-sorang.. I penat! I dah xda selera dengan semua tu..

Situasi menjadi hambar seketika

Suami : U jangan la buat I mcm ni.. I just nak manja-manja dengan U jea tadi.. Sejak U tinggalkan I dekat taman tadi.. I sunyi sangat.. asyik teringat kat U jea.. U ni.. please sayang.. kita berbaik balik yea.. sambil diusapnya pipi si isteri dengan lembut.. kita naik atas yea sayang.. jangan la buat I mcm ni.. kesian tau kat I.. I ni lelaki U.. U tau apa yang I nak.. please sayang.. maafkan I yea pasal tadi.. I just xdapat nak kawal perasaan sayang kat U jea.. I nak U sentiasa ada kat sisi I.. Itu jea I nak.. dipeluk rapat si isteri.


Situasi menjadi sunyi dan kedengaran muzik romantik sebagai penyeri keadaan


Isteri : Hurm.. Sayang.. U janji dengan I yea.. jangan buat macam ni dah dekat I.. Mood I akan berubah kalau U cakap pasal kerja lagi... ....sepi seketika.....  disambutnya pelukan si suami tadi.. I pun sayangkan U! I tak tahu apa yang jadi dekat I kalau U xda.. Sayang U sangat-sangat.. 


Lampu dipadamkan.. Perasaan kasih dan sayang merpati sejoli kini bersatu... kedengaran lagu yang menghangatkan keadaan dipasang^^


The End


Ok.. Scene cerita terpaksa ditamatkan sebab pihak penganjur segmen hanya mahu 5 dialog sahaja. Sebagai penambahan.. sebenarnya cerita ini merupakan kesinambungan dari segmen ini . Xsalah kan kalau korie sambung.. 


14 comments:

  1. jejalan sini...jangan gaduh2 xbaik:)

    ReplyDelete
  2. adeih dasat drama neh (^_^)

    ReplyDelete
  3. @Aku DaN SeSuAtU mmg dah baik sgt lps tu. teng sbb singah yea

    ReplyDelete
  4. @Sunah Sakuraok kot kak.. dialog tu ada lima cuma pnjang jea.. akak asal xmsuk?

    ReplyDelete
  5. @suha ggrr.. dasyat! tp xpanas lagi ni^^

    ReplyDelete
  6. hahah akk yg dah kawen nie pun geli geleman baca,hakhak..

    ReplyDelete
  7. @Puan Kutuhaha.. jgn ckp cm tu.. korie pun naik geli

    ReplyDelete
  8. as salam..
    cool~

    klimaks kurang menyengat sikit. tapi boleh difahami lagi

    =)

    lebih 5 dah ni. haha

    ReplyDelete

Ask me anything , i will reply as soon as possible . xoxo

Disclaimer!

Maklumat yg terkandung dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sahaja melainkan dinyatakan sebaliknya yang disertakan dengan rujukan. Sebarang persamaan dgn mana-mana individu sama ada yg hidup ataupun mati adalah secara kebetulan dan tidak disengajakan. Sebarang penggunaan artikel atau foto peribadi penulis adalah TIDAK dibenarkan kecuali dengan syarat artikel dan foto tersebut dipautkan (backlink) ke laman entri asal. Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang impak negatif yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman blog ini.

█║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
copyrightreserved.

Target selepas 3 bulan bekerja !